Amerikanska blåbärspannkakor
Super gott
Då vi är 5 personer la jag till en halv sats till .. funkade jättebra. Serverade med sylt .. glass och grädde :))
knappt 5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
½ dl socker
2 ½ dl crème fraiche
1 ½ dl mjölk
2 ägg
50 g smör
250 g blåbär (färska eller frysta)
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.Blanda torrprodukterna. Separera äggulorna från vitan. Blanda noga gulorna med crème fraichen, mjölken och smöret. Blanda i torrprodukterna och vispa till en jämn smet.Vispa äggvitorna till skum med elvisp, skummet skall bli hårt och blankt. Blanda varsamt i den vispade äggvitan och blåbären i smeten. Stek på låg värme flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan, och blåbären bör inte brännas. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men ha inte för varmt! Max runt 75 grader.Servera förslagsvis med en god glass.
Kommentarer
Skicka en kommentar